Nivojski prehodi

DODATNO ZAVAROVANJE PASIVNO ZAVAROVANIH NIVOJSKIH PREHODOV

Po podatkih Javne agencije RS za varnost prometa (z dne 1. 1. 2014) v Sloveniji obstaja 492 pasivno zavarovanih nivojskih prehodov. 72 % nesreč, ki se zgodijo na nivojskih prehodih, se zgodi prav na pasivno zavarovanih prehodih. V našem podjetju ponujamo dve možnosti za dodatno zavarovanje nivojskih prehodov v tehnologiji LED.


ZAVAROVANJE S SVETLOBNO SIGNALIZACIJO LED

Sistem je sestavljen iz povoznih utripalnikov LED, ki se vgradijo v cestišče na obe strani nivojskega prehoda, pred mejo nevarnega območja križanja ceste z železniško progo. Na vsako stran proge se postavi ustrezni prometni znak v tehnologij LED, ki je lahko dodatno opremljen tudi z utripajočimi žarometi, ki utripajo izmenjaje se s prometnim znakom. Sistem se lahko napaja solarno ali pa se ga priključi na javno električno omrežje.

nivojski prehod

ZAVAROVANJE S SVETLOBNO SIGNALIZACIJO LED IN RADARJEM

Sistem je sestavljen iz dveh prometnih znakov s spremenljivo vsebino in dveh radarjev. Na levo in desno stran nivojskega prehoda se namesti po en znak in en radar. Namesti se ju na drog s solarnim panelom na vrhu. Prometni znak za nevarnost spremenljive vsebine prikazuje simbol lokomotive, ki je narejen iz belih LED, prav tako sta na znaku dva rumena utripajoča žarometa. Znak je opremljen z brezžičnim sprejemnikom in baterijo s solarnim napajalnikom, ki se nahajata v ohišju znaka.

Radar s krmilnikom in brezžičnim oddajnikom je nameščen v vodoodporno škatlo (ki ga ščiti pred vsemi vremenskimi pojavi: dež, sneg…), pričvrsti pa se ga na drog s solarnim panelom na vrhu, ki napaja radar. Dodatno je znak lahko opremljen tudi z modemom GPRS, prek katerega pošilja različne informacije in statistične podatke nadzornemu centru.

nivojski prehod z radarjem


Vsak pasivno zavarovan nivojski prehod obravnavama individualno, upoštevajoč vse posebnosti okolja, zakonsko določene zahteve ter želje naročnika. Neveljavne in/ali zastarele prometne znake zamenjamo z ustreznimi, ki imajo tudi zadostno odsevnost, poskrbimo, da so nivojski prehodi z ustrezno prometno signalizacijo opremljeni z obeh smeri vožnje, v kolikor je potrebno pa poskrbimo tudi za označbe na »preglednostnih« poljih približevanja nivojskemu prehodu. Uredimo jih skladno s predpisi in pogoji za varnost, tako cestnega kot železniškega prometa.

lucia tim

LED cestna signalizacija - varnost v vseh razmerah.

Prodaja, montaža, vzdrževanje ter servisiranje svetlobnih teles LED, ki so človeku neškodljiv, ekološko prijazen in energetsko varčen način razsvetljave.

Info točka

Pokličite nas

01 428 9006

 

LUCIA tim d.o.o.
Dolenjska cesta 69
SI-1000 Ljubljana
M: +386 (0)40 477 884
T: +386 (0)1 428 9006
F: +386 (0)1 428 9007
Kje smo